Buitenboordmotoren teruggevonden dankzij peilzender

Is er onverhoopt iets van je gestolen, of wil je een melding maken, laat je hier horen! Meer mensen die het weten, meer kans op slagen!

Politie in Polen vindt 20 gestolen buitenboordmotoren terug
03 april '17

De politie in Polen heeft samen met het speciale opsporingsteam van Moving Intelligence afgelopen weekend 20 buitenboordmotoren in beslag genomen. De buitenboordmotoren zijn vermoedelijk allemaal afkomstig van diefstal.

De grote partij gestolen buitenboordmotoren kwam aan het licht nadat afgelopen week twee buitenboordmotoren in Noord-Holland werden gestolen. Beide motoren waren voorzien van een Moving Intelligence peilzender. Dit systeem maakt het mogelijk om objecten na diefstal online en via een app te lokaliseren en terug te vinden.

Na diefstalmelding zenden de systemen verschillende signalen uit. Op basis van deze signalen konden de eigenaren en het Moving Intelligence opsporingsteam de motoren tot in Polen volgen. Afgelopen vrijdag is de Poolse politie ingeschakeld en ter plaatse gekomen. In de omgeving van Warschau troffen zij de gestolen buitenboordmotoren aan. Na onderzoek zijn alle goederen door de Poolse politie veiliggesteld en voor verder onderzoek in beslag genomen.Slechts 8% buitenboordmotoren wordt teruggevonden

Jachthavens in Nederland worden de afgelopen maanden geteisterd door een golf van inbraken en diefstallen. De dievengilde richt zich voornamelijk op losse objecten zoals marifoons en buitenboordmotoren. Uit cijfers van Stichting VbV blijkt dat er in Nederland jaarlijks ruim 2100 buitenboordmotoren worden gestolen. Slechts 8 procent komt terug bij de rechtmatige eigenaar.

De KLPD (waterpolitie) verwacht het komende watersportseizoen een nog grotere golf aan diefstal op vaartuigen. Zij roepen dan ook op om waardvolle spullen op te bergen en te beveiligen tegen diefstal. Een terugvindsysteem (peilzender) zoals de Mi8 of Mi9 van Moving Intelligence zijn een eerste stap om criminelen een halt toe te roepen. Beide zijn waterdicht, hebben een eigen accu en gaan tot 8 jaar mee.
Met vriendelijke groet
Govert ;)
mijn Boot http://bit.ly/mijnBoot
Avatar gebruiker
mercvrivs
 
Berichten: 1654
Geregistreerd: wo 22 jun 2016, 19:48
Woonplaats: Gem. West Betuwe
Rib: Aquapro SM1101
Motor: Yamaha 40pk Autolube
Propeller: Solas 11. 1 X 13 HQ
GPS snelheid: 55


Keer terug naar Gestolen boten en delen

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast